20 Ιουνίου 2016

Λικέρ φράουλα

Πριν μερικές μέρες η Μαρία έφερε απ' το σχολείο της μια συνταγή για λικέρ. Φράουλα αυτή τη φορά. Με δυο ιδιαίτερα σημεία: α) που γίνεται σε λίγες μέρες (συνήθως το 20ήμερο είν' απαραίτητο) και β) δεν του προσθέτεις σιρόπι. Η γλύκα προέρχεται απ' τη ζάχαρη που μπαίνει απ' την αρχή. Το αποτέλεσμα μου φάνηκε αρκετά γλυκό κι έτσι παρακάτω το δίνω με κομμένη λίγο τη ζάχαρη, η αρχική συνταγή έλεγε για 500 γραμμάρια.

Υλικά


500 γρ, φράουλες
400 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ ή βότκα ή τσίπουρο

Εκτέλεση

Σπάω τις φράουλες στο μούλτι. Σ' ένα βάζο στρώνω ένα στρώμα φράουλες, ένα στρώμα ζάχαρη και επαναλαμβάνω. Περιχύνω με το ποτό και τοποθετώ το βάζο σ' ένα σκοτεινό μέρος για 2 - 3 μέρες.
Δεν το ξεχνάω όμως εκεί όλες αυτές τις μέρες αλλά το γυρνάω τακτικά να λιώσει η ζάχαρη.
Σουρώνω το μείγμα σ' ένα γυάλινο μπουκάλι.
Σερβίρεται κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.