Υλικά
8 πορτοκάλιαζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Διαλέγω πορτοκάλια με χοντρό φλούδι και ξύνω τα μισά απέξω. Τα κόβω στη μέση και τα στύβω. Τα καθαρίζω από τις πέτσες και τα ρίχνω σε νερό.Βάζω σ΄ ένα κατσαρόλι μπόλικο νερό να βράζει και ρίχνω τα (φλούδια από τα) πορτοκάλια να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν καλά.
Τα αλέθω και μετράω ένα μέρος πολτό ένα μέρος ζάχαρη ενώ σε ένα κιλό ζάχαρη προσθέτω και ένα ποτήρι χυμό απ' τα πορτοκάλια. Τα πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ για να γίνει ομοιογενής η μαρμελάδα. Ανακατεύοντας συνέχεια την αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει (να στέκεται κόμπος όταν τη ρίξω σε ποτήρι με κρύο νερό). Προσθέτω το λεμόνι και βράζω για 1 - 2 λεπτά ακόμα.
Αποστειρώνω αρκετά βάζα και βάζω την μαρμελάδα όπως είναι ζεστά όλα, τα κλείνω και τα γυρίζω ανάποδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.