Υλικά
1 – 2 συκωταριές αρνίσιες2 – 3 σκέπες (τσεμπέρια) αρνίσιες
3 αυγά
3 – 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθο
μαϊντανό
1 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά αλεύρι
άσπρο κρασί, λάδι
Εκτέλεση
Πλένω καλά τις σκέπες και τις μουσκεύω σε ζεστό νερό για να μπορούν ν’ ανοίξουν καλά.Ζεματάω τη συκωταριά (και τα τυχόν έντερα που έχω γυρίσει – καθαρίσει) την ψιλοκόβω και τη βάζω σε κρύο νερό να σφίξει. Τη βάζω σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι να τσιγαριστεί, προσθέτω τα κρεμμυδάκια να μαραθούν τα τυλίγω με το αλεύρι και σβήνω με λίγο άσπρο κρασί.
Βγάζω το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω τον άνηθο, το μαϊντανό, το ρύζι, το νερό και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά.
Κκόβω κομμάτια από τις σκέπες (για μεγαλύτερη ευκολία απλώνω κάθε κομμάτι σ’ ένα μπολάκι) και βάζω μέσα μείγμα τόσο ώστε να τυλίγεται σαν ένας μεγαλούτσικος ντολμάς (σαρμάς). Τοποθετώ τους σαρμάδες σε βουτυρωμένο ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω και ψήνω για 45’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.