Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Κρέμα Καραμελέ

Μια απλή κρέμα καραμελέ για σήμερα. Απλή μεν, αλλά πλούσια σε γεύση με τα αυγά που έχει. Κι απ' την άλλη, την ώρα της τη θέλει.

Υλικά

100 γρ. γάλα
250 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
βανίλια

Εκτέλεση

Βράζω μιάμιση χούφτα ζάχαρη με 4 – 5 κουταλιές νερό σ’ ένα τηγάνι. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να σκουραίνει τη ρίχνεται σε μια φόρμα (ή σε 5 – 6 φορμάκια) έτσι ώστε να αλείψει όλο το εσωτερικό. Κατόπιν ετοιμάζω την κρέμα: Βράζω το γάλα και λιώνω μέσα τη ζάχαρη. Χτυπάω τ’ αυγά, ρίχνω λίγο – λίγο το γάλα και προσθέτω τη βανίλια. Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα την οποία αφήνω στη φωτιά επί μια ώρα σε μπεν μαρί. Την αφήνω να κρυώσει και την αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.