Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να φτιάξω σήμερα κρέπες. Απ' τη στιγμή που έχω βάλει τις συνταγές μου στο μπλογκ, αυτό που κάνω σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να γράψω στο παραθυράκι αυτό που θέλω και να μου βγάλει όλες τις σχετικές συνταγές που έχω βάλει. Χτες βρήκα δύο, μια απλή και μια με τη σημείωση "αρμυρές" κι αποφάσισα να φτιάξω την απλή (που βλέπω πως την είχα ανεβάσει πριν από ένα χρόνο, επέτειο είχε :) ). Όταν τις τρώγαμε (και φωτογραφία δεν έβγαλα) ρωτάει η Ειρήνη ποια συνταγή έφτιαξα και της λέω πως δεν είχα και πολλές επιλογές. Μα είχαμε πολλές συνταγές, παρατηρεί. Κι επειδή κι εγώ κάτι τέτοιο θυμόμουνα, ψάχνω στο αρχείο με τις συνταγές. Και βρίσκω δυο τρεις. Οπότε πρέπει να τις ανεβάσω κι αυτές.
Ετικέτες
- αλλαντικά
- αυγό
- Γερμανία
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρεατικά
- κρέμα
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- Λέσβος
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σαλάτα
- σάλτσα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
15 Μαρτίου 2017
20 Φεβρουαρίου 2017
Αυγά προσωπάκια Κατερίνας
Τις προηγούμενες μέρες είχαμε πάει στη βόρεια Ελλάδα για να συναντηθούμε με συμφοιτητές απ' τα παλιά που είχαν κανονίσει να βρεθούν σε μια ταβέρνα. Στη Θεσσαλονίκη μας φιλοξένησε η Κατερίνα, αν και η ίδια δεν ήταν παρούσα! Αποφασίσαμε να πάμε να τη βρούμε και το επόμενο πρωί μας πρότεινε για πρωινό αυγά - προσωπάκια.
14 Φεβρουαρίου 2017
Ξημέρωμα στο Νείλο
Η εκδρομή στην Αίγυπτο περιλάμβανε και τετραήμερη κρουαζιέρα στο Νείλο. Το τετραήμερη, ήταν βέβαια πολύ σχετικό. Την πρώτη μέρα (Δευτέρα), μπήκαμε στο πλοίο μεσημεράκι κι απλά εγκατασταθήκαμε. Κάναμε βόλτα στο Ασουάν, πήγαμε και μια εκδρομούλα. Τα χαράματα της Τρίτης το πλοίο μας έχει ξεκινήσει κι όλη τη μέρα ταξιδεύει. Σταματάμε σε διάφορα σημεία, κατεβαίνουμε ένα επίπεδο και χαράματα Τετάρτης φτάνουμε στο Λούξορ. Το πλοίο δένει εκεί, επισκέψεις σε ναούς και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής (κι έχει μπόλικους - είναι οι αρχαίες Θήβες) και στις 3 τη νύχτα προς την Πέμπτη (δηλ. την τέταρτη μέρα της κρουαζιέρας) στο λεωφορείο και στο αεροδρόμιο για Κάιρο!
05 Φεβρουαρίου 2017
Μαρμελάδα μήλο
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο σχολείο της Μαρίας, έκαναν το συνηθισμένο ετήσιο μπαζάρ :) Στο μπαζάρ είχε πράγματα που τα είχαν φτιάξει τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κι η Μαρία είπε ν' αγοράσει κάτι, οπότε πήρε και ένα βαζάκι μαρμελάδα μήλο. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει και μ' άρεσε πολύ. Είχαμε κάτι μήλα κι έτσι είπα να τη δοκιμάσω. Έψαξα σε διάφορα σημεία στο ιντερνέτι κι έκανα έναν συνδυασμό (η βασική ιδέα είναι από τις "συνταγές της παρέας" - εγώ έκανα την αναζήτηση και τις υποδείξεις κι η Μαρία την υλοποίηση :) ) και το τελικό αποτέλεσμα (που πολύ μ' άρεσε, αν και θα ήθελα λίγη κανέλα ακόμα) το παρουσιάζω εδώ.
30 Ιανουαρίου 2017
Τα φανάρια της Αιγύπτου
26 Ιανουαρίου 2017
Πατάτες γεμιστές
Τη συνταγή την εντόπισα από το γνωστό μπλογκ συνταγών της Ελένης. Είχα κρεμμύδια γεμιστά, μανιτάρια γεμιστά, γιατί όχι και πατάτες; Η ιδέα παρόμοια ήταν. Γιατί εντάξει, στα παραδοσιακά γεμιστά, αυτά με το ρύζι (ντομάτες, μελιτζάνες κλπ) η μάνα μου έβαζε και καμιά πατάτα για την κόρη μου που έχει ιδιαιτερότητες στο φαγητό της, αλλά αυτή ουδεμία σχέση. Εξάλλου μιλάμε για σκέτες γεμιστές πατάτες.
24 Ιανουαρίου 2017
Χιούμορ
Τρεις αστείες εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο χρονολόγιο φίλων στο φέισμπουκ είπα να βάλω σήμερα. Κι οι τρεις έχουν σχέση με φαγητά. Η πρώτη έχει να κάνει με το πώς παρουσιάζεται γκουρμεδιά ένα απλό πιάτο. Λεκτικά εδώ, στην πράξη αυτό γίνεται με μια σος απλωμένη περαδώθε :)
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)