Υλικά
4 μεγάλες πατάτες50 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. τυρί κρέμα
1 αυγό
4 φέτες καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιά τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Πλένω καλά τις πατάτες, τις τυλίγω σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνω μέχρι να μαλακώσουν (περίπου για μία ώρα) ή εναλλακτικά, τις βράζω με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζω. Τις αφήνω λίγο να κρυώσουν και τις καθαρίζω προσεκτικά.Με ένα μαχαίρι κόβω κατά μήκος και αφαιρώ ένα λεπτό κομμάτι. Προσεκτικά με ένα κουταλάκι αδειάζω το εσωτερικό κάθε πατάτας.
Βάζω σ΄ένα μπολ το εσωτερικό και το καπάκι απ' τις πατάτες, το τυρί κρέμα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και λίγο απ' το λάδι. Χτυπάω τα υλικά με το ραβδομπλέντερ και φτιάχνω ένα είδος πουρέ.
Προσθέτω και το αλλαντικό και ανακατεύω ελαφρά. Με ένα πινελάκι αλείφω τις πατάτες, εσωτερικά και εξωτερικά με το υπόλοιπο λάδι.
Γεμίζω κάθε πατάτα με το μείγμα του πουρέ και πασπαλίζω από πάνω μία κουταλιά τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Βάζω τις πατάτες σε ταψάκι και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα, να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Τρώγονται ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.