15 Μαρτίου 2017

Κρέπες 2 (γρήγορο μείγμα)

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να φτιάξω σήμερα κρέπες. Απ' τη στιγμή που έχω βάλει τις συνταγές μου στο μπλογκ, αυτό που κάνω σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να γράψω στο παραθυράκι αυτό που θέλω και να μου βγάλει όλες τις σχετικές συνταγές που έχω βάλει. Χτες βρήκα δύο, μια απλή και μια με τη σημείωση "αρμυρές" κι αποφάσισα να φτιάξω την απλή (που βλέπω πως την είχα ανεβάσει πριν από ένα χρόνο, επέτειο είχε :) ). Όταν τις τρώγαμε (και φωτογραφία δεν έβγαλα) ρωτάει η Ειρήνη ποια συνταγή έφτιαξα και της λέω πως δεν είχα και πολλές επιλογές. Μα είχαμε πολλές συνταγές, παρατηρεί. Κι επειδή κι εγώ κάτι τέτοιο θυμόμουνα, ψάχνω στο αρχείο με τις συνταγές. Και βρίσκω δυο τρεις. Οπότε πρέπει να τις ανεβάσω κι αυτές.

20 Φεβρουαρίου 2017

Αυγά προσωπάκια Κατερίνας

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε πάει στη βόρεια Ελλάδα για να συναντηθούμε με συμφοιτητές απ' τα παλιά που είχαν κανονίσει να βρεθούν σε μια ταβέρνα. Στη Θεσσαλονίκη μας φιλοξένησε η Κατερίνα, αν και η ίδια δεν ήταν παρούσα! Αποφασίσαμε να πάμε να τη βρούμε και το επόμενο πρωί μας πρότεινε για πρωινό αυγά - προσωπάκια.

14 Φεβρουαρίου 2017

Ξημέρωμα στο Νείλο

 Η εκδρομή στην Αίγυπτο περιλάμβανε και τετραήμερη κρουαζιέρα στο Νείλο. Το τετραήμερη, ήταν βέβαια πολύ σχετικό. Την πρώτη μέρα (Δευτέρα), μπήκαμε στο πλοίο μεσημεράκι κι απλά εγκατασταθήκαμε. Κάναμε βόλτα στο Ασουάν, πήγαμε και μια εκδρομούλα. Τα χαράματα της Τρίτης το πλοίο μας έχει ξεκινήσει κι όλη τη μέρα ταξιδεύει. Σταματάμε σε διάφορα σημεία, κατεβαίνουμε ένα επίπεδο και χαράματα Τετάρτης φτάνουμε στο Λούξορ. Το πλοίο δένει εκεί, επισκέψεις σε ναούς και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής (κι έχει μπόλικους - είναι οι αρχαίες Θήβες) και στις 3 τη νύχτα προς την Πέμπτη (δηλ. την τέταρτη μέρα της κρουαζιέρας) στο λεωφορείο και στο αεροδρόμιο για Κάιρο!

05 Φεβρουαρίου 2017

Μαρμελάδα μήλο

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο σχολείο της Μαρίας, έκαναν το συνηθισμένο ετήσιο μπαζάρ :) Στο μπαζάρ είχε πράγματα που τα είχαν φτιάξει τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κι η Μαρία είπε ν' αγοράσει κάτι, οπότε πήρε και ένα βαζάκι μαρμελάδα μήλο. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει και μ' άρεσε πολύ. Είχαμε κάτι μήλα κι έτσι είπα να τη δοκιμάσω. Έψαξα σε διάφορα σημεία στο ιντερνέτι κι έκανα έναν συνδυασμό (η βασική ιδέα είναι από τις "συνταγές της παρέας" - εγώ έκανα την αναζήτηση και τις υποδείξεις κι η Μαρία την υλοποίηση :) ) και το τελικό αποτέλεσμα (που πολύ μ' άρεσε, αν και θα ήθελα λίγη κανέλα ακόμα) το παρουσιάζω εδώ.

30 Ιανουαρίου 2017

Τα φανάρια της Αιγύπτου

Τα φανάρια; ποια φανάρια; αφού στην Αίγυπτο είναι σπάνιο είδος τα φανάρια των δρόμων. Π.χ. βρήκαμε στην πλατεία Ταχρίρ, την πλατεία που έγινε γνωστή από τα γεγονότα της απαίτησης αλλαγής προέδρου της χώρας και η οποία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου. Όμως επειδή η πλατεία ήταν κοντά στο ξενοδοχείο που μέναμε είπαμε να πάμε με τα πόδια την πρώτη μας βραδιά εκεί, να πάρουμε μια γεύση της πόλης  (και της χώρας). Για να πάμε μέχρις εκεί έπρεπε να περάσουμε διάφορους δρόμους που κανένας τους δεν είχε φανάρια. Κι όχι δρόμους μικρούς αλλά μεγάλους, με πολλές λουρίδες κυκλοφορίας. Πώς τα καταφέρνουμε;

26 Ιανουαρίου 2017

Πατάτες γεμιστές

Τη συνταγή την εντόπισα από το γνωστό μπλογκ συνταγών της Ελένης. Είχα κρεμμύδια γεμιστά, μανιτάρια γεμιστά, γιατί όχι και πατάτες; Η ιδέα παρόμοια ήταν. Γιατί εντάξει, στα παραδοσιακά γεμιστά, αυτά με το ρύζι (ντομάτες, μελιτζάνες κλπ) η μάνα μου έβαζε και καμιά πατάτα για την κόρη μου που έχει ιδιαιτερότητες στο φαγητό της, αλλά αυτή ουδεμία σχέση. Εξάλλου μιλάμε για σκέτες γεμιστές πατάτες.

24 Ιανουαρίου 2017

Χιούμορ

Τρεις αστείες εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο χρονολόγιο φίλων στο φέισμπουκ είπα να βάλω σήμερα. Κι οι τρεις έχουν σχέση με φαγητά. Η πρώτη έχει να κάνει με το πώς παρουσιάζεται γκουρμεδιά ένα απλό πιάτο. Λεκτικά εδώ, στην πράξη αυτό γίνεται με μια σος απλωμένη περαδώθε :)