Τους βρήκα τελικά στην Αργυρώ (από κει και η εικόνα στο τέλος) και βέβαια τους προσάρμοσα. Πρώτα πρώτα η κολοκύθα που χρησιμοποίησα ήταν κόκκινη. Παρόμοιες είναι η κίτρινη με την κόκκινη, η μια είναι απλά λίγο πιο γλυκιά. Δεύτερον εγώ τους έψησα σε φούρνο, στον αέρα, καλύτερα θα ήταν στο ερφράιερ, αλλά η ποσότητα τότε θα είναι μικρή. Και μάλλον τους έψησα λίγο παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε.
Υλικά
500 γραμ. κολοκύθα καθαρισμένη
1 ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή τρεις ξερό
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές κεφαλοτύρι
3 - 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη (ή λίγο αλεύρι)
αλάτι - φρεσκοκομμένο πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίβω την κολοκύθα σ' ένα μπολ.
Προσθέτω το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το αυγό και το κεφαλοτύρι.
Τα ανακατεύω πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνω το μείγμα.
Ρίχνω τη φρυγανιά λίγη λίγη έως ότου το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια.
Πλάθω τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και ή τους τηγανίζω για 2΄ από κάθε πλευρά και τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί ή αφού τους ρίξω ελάχιστο λάδι από πάνω τους ψήνω στο ερφράιερ (ή αντίστοιχα σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς) για περίπου 15'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.