21 Μαρτίου 2017

Κρέπες γλυκιές

Υλικά (για περίπου 25)

25 κοφτές κουταλιές (περίπου 200 γρ.) αλεύρι
3 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
3 αυγά
0,4 λίτρο γάλα
1 κουταλιά λάδι
Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σ’ ένα μεγάλο μπολ. Κάνω στη μέση μια λακκούβα και σπάω μέσα τ’ αυγά. Χτυπάω μαλακά τ’ αυγά έτσι ώστε τα άλλα υλικά να πέφτουν μέσα. Προσθέτω το γάλα για να γίνει λείος ο χυλός και το λάδι. Το αφήνω περίπου μια ώρα και το τηγανίζω λίγο – λίγο (μισό φλιτζανάκι κάθε φορά) σε χαμηλή φωτιά σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι ή σε κρεπιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.