Υλικά
1 κιλό τοματάκια (ανάλογα το μέγεθος θα είναι γύρω στα 30 κομμάτια)1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές γλυκόζη
3 χαρτάκια βανίλια
Εκτέλεση
Παίρνω τα τοματάκια και τα καθαρίζω απέξω από το φλούδι. Για να το καταφέρω αυτό τα ξύνω με την ανάποδη του μαχαιριού να ξεκολλήσει το φλούδι, το κόβω ελαφρά σ' ένα σημείο και βγάζω τη φλούδα.Τρυπάω κάθε τοματάκι στο κάτω μέρος μ' ένα καλαμάκι και βγάζω τους σπόρους από μέσα.
Βάζω τα τοματάκια σε ασβεστόνερο για 2 - 3 ώρες μέχρι να σφίξουν. Τα βγάζω, τα ξεπλένω σε μπόλικο νερό (σε 5 - 6 νερά, να καλοξεπλυθεί και να μην μείνει ίχνος ασβεστόνερου μέσα του) το βάζω σ' ένα κατσαρόλι με τη ζάχαρη και τ' αφήνω ένα 24ωρο.
Το βράζω δυο φορές. Παίρνω αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ελαφρά ψημένα και τα βάζω στα τοματάκια από το άνοιγμα. Όταν τελειώσει το βράσιμο προσθέτω τη γλυκόζη και τη βανίλια και ανακατεύω να διαλυθεί καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.