Ουσιαστικά η σημερινή πρόταση είναι για μια αραιή μπεσαμέλ. Που εκτός των άλλων όμως έχει και αρκετό λεμόνι. Είναι παραλλαγή από το απλό αυγολέμονο, πιο δεμένο (και γίνεται και πιο πολύ). Το προτιμώ καλύτερα για ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες κλπ.
Υλικά
4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
4 κουταλιές κοφτές βούτυρο
2 φλιτζάνια ζωμό
2 αυγά (κυρίως τα κροκάδια)
χυμό από 1 - 2 λεμόνια
αλάτι, άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνω σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνω το αλεύρι. Ανακατεύω επί ένα λεπτό και προσθέτω το ζωμό και το αλατοπίπερο. Τέλος τα αυγά χτυπημένα με το χυμό του λεμονιού. Βράζω τη σάλτσα για μερικά λεπτά.
Ετικέτες
- Γερμανία
- Λέσβος
- αλλαντικά
- αυγό
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρέμα
- κρεατικά
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σάλτσα
- σαλάτα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.