Το γλάσο είναι κάτι που χρειάζεται αρκετές φορές στη ζαχαροπλαστική για να στολίσουμε ένα γλυκό του φούρνου. Δεν είναι ούτε φαγητό ούτε γλυκό από μόνο του. Όμως είναι το περιττό που ομορφαίνει. Το χρησιμοποιούμε και για να γράψουμε σε τούρτες ή σε κέικ πασπαλισμένα με ζάχαρη.
Υλικά
400 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύω το μείγμα και το βάζω σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μερικά λεπτά μέχρι να δέσει. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγη άχνη ακόμα. Ανακατεύω μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και γλασάρω χρησιμοποιώντας κορνέ (αν δεν έχω κορνέ, παίρνω λαδόχαρτο, το κάνω χωνί και κόβω λίγο στη μύτη).
Ετικέτες
- Γερμανία
- Λέσβος
- αλλαντικά
- αυγό
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρέμα
- κρεατικά
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σάλτσα
- σαλάτα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.