Γευστικά ταξίδια

Ταξίδια και γεύσεις, ανακατεμένα σ' ένα απολαυστικό γαϊτανάκι

10 Ιουλίου 2024

Μπάαρλε

›
Πάει καιρός που άκουσα για τα περίκλειστα μέρη. Ανάμεσα σ' αυτά το  Μπάαρλε  (Baarle). Που βρίσκεται στην Ολλανδία. αλλά είναι ένα ιδιόμ...
07 Ιουνίου 2024

Ο κλήδονας

›
Όταν ολοκληρωνόταν το κάψιμο των στεφανιών ( τα κάψαλα ) ξεκίναγε η διαδικασία για τον κλήδονα που κράταγε δυο μέρες. Η πρώτη, μετά τις φω...
03 Ιουνίου 2024

Τα κάψαλα

›
Την Πρωτομαγιά στο χωριό ήταν συνήθειο να φτιάχνονται στεφάνια (όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδας κι όχι μόνο). Η βάση ήταν κλαδί αλγαριάς...
16 Μαΐου 2024

Τρόποι επικοινωνίας, μέρος 2ο

›
Σύγχρονο τηλέφωνο. Όχι, δεν είναι τελευταίο μοντέλο, απλά τα σημερινά έτσι φαίνονται όλα! Έγραφα τις προάλλες για την πορεία των τρόπων επ...
17 Απριλίου 2024

Τρόποι επικοινωνίας, μέρος 1ο

›
Όταν λέω επικοινωνία το λέω με την παλιά έννοια, αυτή που είχε η λέξη στα νιάτα μου ακόμα (και που έχουν και τα λεξικά ). Γιατί σήμερα έχει...
15 Απριλίου 2024

Αλουμινόχαρτο

›
Το αλουμινόχαρτο είναι σήμερα πολύ συνηθισμένο βοήθημα στην κουζίνα σήμερα. Όμως θέλει προσοχή και σ' αυτό θα επικεντρωθώ σήμερα. Το αλ...
08 Απριλίου 2024

Μακαρόνια ογκρατέν

›
Μου περίσσεψε μπεσαμέλ (ήθελα μισή δόση κι έφτιαξα ολόκληρη) και σκεφτόμουνα τι να την κάνω. Έχω διάφορες συνταγές με μπεσαμέλ αλλά δεν έβ...
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού
Από το Blogger.