Γευστικά ταξίδια
Ταξίδια και γεύσεις, ανακατεμένα σ' ένα απολαυστικό γαϊτανάκι
07 Ιουνίου 2024
Ο κλήδονας
›
Όταν ολοκληρωνόταν το κάψιμο των στεφανιών ( τα κάψαλα ) ξεκίναγε η διαδικασία για τον κλήδονα που κράταγε δυο μέρες. Η πρώτη, μετά τις φω...
03 Ιουνίου 2024
Τα κάψαλα
›
Την Πρωτομαγιά στο χωριό ήταν συνήθειο να φτιάχνονται στεφάνια (όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδας κι όχι μόνο). Η βάση ήταν κλαδί αλγαριάς...
16 Μαΐου 2024
Τρόποι επικοινωνίας, μέρος 2ο
›
Σύγχρονο τηλέφωνο. Όχι, δεν είναι τελευταίο μοντέλο, απλά τα σημερινά έτσι φαίνονται όλα! Έγραφα τις προάλλες για την πορεία των τρόπων επ...
17 Απριλίου 2024
Τρόποι επικοινωνίας, μέρος 1ο
›
Όταν λέω επικοινωνία το λέω με την παλιά έννοια, αυτή που είχε η λέξη στα νιάτα μου ακόμα (και που έχουν και τα λεξικά ). Γιατί σήμερα έχει...
15 Απριλίου 2024
Αλουμινόχαρτο
›
Το αλουμινόχαρτο είναι σήμερα πολύ συνηθισμένο βοήθημα στην κουζίνα σήμερα. Όμως θέλει προσοχή και σ' αυτό θα επικεντρωθώ σήμερα. Το αλ...
08 Απριλίου 2024
Μακαρόνια ογκρατέν
›
Μου περίσσεψε μπεσαμέλ (ήθελα μισή δόση κι έφτιαξα ολόκληρη) και σκεφτόμουνα τι να την κάνω. Έχω διάφορες συνταγές με μπεσαμέλ αλλά δεν έβ...
06 Απριλίου 2024
Μπουγιουρντοαφήγημα
›
Τις προηγούμενες μέρες στο μπλογκ του Σαραντάκου είχε βάλει για τις λέξεις του 21 (ποιανού 21; ένα είναι το 21, το 1821). Ανάμεσα στα άλλ...
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού