Γευστικά ταξίδια

Ταξίδια και γεύσεις, ανακατεμένα σ' ένα απολαυστικό γαϊτανάκι

30 Δεκεμβρίου 2023

Βασιλόπιτα (Παρλιάρου)

›
Έχει κλείσει 10 χρόνια η συνταγή για βασιλόπιτα που έχω βάλει και που φτιάχνω (όποτε δεν καταφεύγω σε ετοιματζίδικη). Βασιλόπιτα (Γιώργου)...
30 Οκτωβρίου 2023

Πατατοκροκέτες

›
Έψαχνα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Μα είναι δυνατόν να μην έχω βάλει συνταγή για πορπέτες (πολπέτες τις λένε αλλού); Έχω για πατατοκεφτέ...
22 Σεπτεμβρίου 2023

Ψαρά από Άγιο Ισίδωρο

›
Συνήθως κάτι το δημοσιεύω στο εδώ μπλογκ και μετά τη δημοσίευση αυτή την ανεβάζω και στο φέισμπουκ. Μ' αυτήν την φωτογραφία γίνεται το ...
13 Αυγούστου 2023

Οδική σήμανση

›
Σαν βγεις στον γυρισμό απ' το νησί σου (για να παραφράσω και λίγο τον Καβάφη) και βγεις απ' το βαπόρι (εντάξει, όχι από όλα, από κά...
11 Αυγούστου 2023

Λουλουδάκια τεμπέλικα

›
Όχι, δεν ήταν η τεμπελιά που μ' έκανε να φτιάξω αυτή την εκδοχή από κολοκυθολούλουδα κι ας τα ονόμασα τεμπέλικα. Πρακτικοί ήταν οι λόγ...
09 Αυγούστου 2023

Το εθνικό φαγητό των Βέλγων

›
Στα αγγλικά  οι τηγανητές πατάτες λέγονται french fries δηλαδή γαλλικές τηγανητές αλλά ο Βέλγοι διαφωνούν. Διεκδικούν τις τηγανητές πατά...
07 Αυγούστου 2023

Αγκινάρες μ' αρακά (αλά πολίτα)

›
Σειρά σήμερα στις αγκινάρες. Οι αλά πολίτα συνήθως είναι σκέτες, χωρίς αρακά και χωρίς αυγολέμονο. Εμένα μ' αρέσει να έχει παραπάνω υλι...
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού
Από το Blogger.