Γευστικά ταξίδια

Ταξίδια και γεύσεις, ανακατεμένα σ' ένα απολαυστικό γαϊτανάκι

30 Μαρτίου 2023

Ντίπι

›
Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να γράψω για το Ντίπι. Που εμείς το λέμε Ντιπ. Σκέτο, χωρίς το -ι στο τέλος. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί βάζοντας το ...
21 Μαρτίου 2023

Γέρα (ξανά)

›
Έγραφα, λοιπόν, την περασμένη βδομάδα για το πώς αποφάσισα να γράψω για τα χωριά της Γέρας (και έβαλα ένα παλιό βίντεο του χωριού μου ). Κα...
18 Μαρτίου 2023

Η Πλαγιά το 1990

›
Ποια Πλαγιά; Μα το χωριό μου, η Πλαγιά Πλωμαρίου Μυτιλήνης για την οποία έχω βάλει μερικά πράγματα πριν πολλά χρόνια. Τον Μάη του 1990 απο...
14 Μαρτίου 2023

Μέρα του Π

›
Το παρακάτω κείμενο είναι δικό μου και φιλοξενήθηκε σήμερα στο ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου  (και με πολύτιμα σχόλια από κάτω) για το οποί...
11 Φεβρουαρίου 2023

Σχολεία κλειστά λόγω καιρού

›
Τις προηγούμενες μέρες με τα χιόνια, ακούστηκε πάλι η καραμέλα πως στην Ελλάδα κλείνουμε τα σχολεία με το παραμικρό κι αν ήταν έτσι στη Γε...
02 Ιανουαρίου 2023

Εκμέκ με τσουρέκι και κρέμα

›
Κάποια στιγμή μου είχε φέρει η Ειρήνη μια συνταγή για εκμέκ που η βάση του ήταν τσουρέκι (κατά προτίμηση πολίτικο). Πολλές φορές το έφτιαξ...
30 Δεκεμβρίου 2022

Τυρόπιτα με τραχανά (και φύλλο)

›
Ξεχάστηκα να τραβήξω φωτογραφία την πρώτη μέρα που ήταν φρέσκια και λαχταριστή. Το θυμήθηκα στα τελευταία κομμάτια. Δυο ημερών και κάτι. Παρ...
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού
Από το Blogger.