Υλικά
1 κιλό λάχανο άσπρο1 μεγάλο πράσο (ή 2 αν είναι μικρά)
3 -4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1/2 ποτήρι κρασί άσπρο
1 καρότο
2 ποτήρια νερό ζεστό
1 κύβος (ή βάζω ζωμό από κρέας)
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 ποτήρι ρύζι
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
χυμό 2 λεμονιών
Προαιρετικά
1 αυγόΕκτέλεση
Κόβω το λάχανο και το πράσο σε μεγάλα κομμάτια, τα πλένω και τα στραγγίζω πολύ καλά. Κόβω τα κρεμμυδάκια. Τρίβω το κρεμμύδι στο μούλτι.Βάζω το λάδι να κάψει και σοτάρω το λάχανο με το πράσο. Όταν αρχίζουν να πέφτουν προσθέτω πρώτα τα κρεμμυδάκια κι ύστερα το κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζω μέχρι να σωθεί το νερό τους.
Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το καρότο, το ρύζι, το νερό και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απ' το λεμόνι) και τ' αφήνω να βράσουν (6' στη χύτρα).
Σερβίρω με λεμόνι ή αν θέλω μα αυγολέμονο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.