27 Νοεμβρίου 2018

Μπουγατσάκια Αγγελικής

Στη γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, η Αγγελική ήρθε με μια μεγάλη κούτα γλυκά και την τοποθέτησε στο τραπέζι μαζί με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα. Όταν άνοιξε η κούτα, μοσχομύρισε το περιεχόμενό της. Ήταν μπουγατσάκια ατομικά, σερβιριζόμενα σε πιατάκι ή σε απλή χαρτοπετσέτα και πασπάλιζες όσο ήθελες ζάχαρη και κανέλα. Απίθανη ιδέα, γρήγορη σε εκτέλεση και εύκολη στο σερβίρισμα. Αμ έπος, αμ έργον, τη συνταγή και φτιάξιμο. Δυο φορές μάλιστα.

Υλικά

1 κουτί σφολιάτα (που συνήθως έχει δυο φύλλα μέσα)
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ., κρατώ το κουτάκι)
2 κουτάκια νερό
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι
2 βανίλιες
1 αυγό προαιρετικά
ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύω τα υλικά γάλα, νερό, βανίλιες, ξύσμα, σιμιγδάλι μέσα σε ένα μέτριο κατσαρόλι, μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Τα βάζω στη φωτιά κι όταν βράσει, αφήνω για λίγο να κρυώσει και προσθέτω το αυγό. Γίνεται πιο γυαλιστερή έτσι η υφή της κρέμας. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει αρκετά, ακόμη και ας γίνει μια μικρή κρούστα πάνω της.
Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβω σε 12 τετράγωνα (3χ 4). Βάζω μια γενναία κουταλιά κρέμας και προσπαθώ να πιάσω τις άκρες της σφολιάτας σαν μαντηλάκι. Το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο.
Ψήνω στους 170 βαθμούς, για 30 λεπτά. Προσαρμόστε τη διάρκεια στο δικό σας φούρνο.

Η ζάχαρη άχνη χρειάζεται, δεν είναι πολύ γλυκιά η κρέμα. Αν μπουν και τα δυο φύλλα σφολιάτα, φτιάχνονται 24 κομμάτια (η κρέμα, για τόσα είναι).

Καλοφάγωτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.