21 Ιουλίου 2018

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Διαβάζοντας καθημερινά ένα σάιτ το alfavita.gr που κατά κύριο λόγο αναφέρεται σε ειδήσεις του εκπαιδευτικού κλάδου, ανακάλυψα αυτή τη συνταγή που έχει ενδιαφέρον. Επειδή μ' αρέσουν οι ντοματοκεφτέδες που τους έχω δοκιμάσει στη Σαντορίνη, σκέφτηκα πως ανεβάζοντας την εδώ,  θα μπορέσω να την έχω σε όποιο μέρος θέλω. Αυτή είναι η τεχνολογία, σε αρκετά πράγματα μας βοηθάει, σε άλλα μας γεμίζει σκοτούρες.

Υλικά

1 κιλό χοντροκομμένα ντοματάκια (Σαντορινιά, να δικαιολογείται κι ο τίτλος)
2-3 χοντροκομμένα κρεμμύδια
1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι μπίρα
5-6 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα. Γυρίζουμε σταδιακά τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές προσέχοντας να μην μας κολλήσουν.

Μόλις ροδίσουν και είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε σκεύος στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε ζεστούς.

Καλή επιτυχία, γιατί για όρεξη μας περισσεύει συνήθως!

3 σχόλια:

  1. Το αλφαβήτα ήταν κάποτε σάιτ για την εκπαίδευση. Τώρα είναι στο κυνήγι των κλικ (κι αυτό). Για να βρεις μια είδηση με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον πρέπει να την ξεχωρίσεις ανάμεσα σε χίλιες (ή και περισσότερες) άλλες. Ειδήσεις και "ειδήσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ δοκίμασες την συνταγή, έστω με κοινές ντομάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. K an den trome tiganita k ta protimame psita?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.