08 Οκτωβρίου 2017

Τουρκία: Λεωφορεία

Μιας και θυμήθηκα ιστορίες απ' την Τουρκία, να βάλω ακόμα μία. Αυτήν των λεωφορείων. Που είναι μικρά. Στις μεγάλες πόλεις κυκλοφορούν και λίγα μεγάλα αλλά τα περισσότερα είναι μικρά. Είτε σε αστικές είτε σε υπεραστικές διαδρομές.

Πολλές φορές είναι με ανοιχτές τις πόρτες στις διαδρομές και όταν σταματούν σε φανάρια ή σε στροφές οι επιβαίνοντες βρίσκουν την ευκαιρία να κατέβουν στο σημείο που τους βολεύει. Το να μπει κάποιος είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί πρέπει να ξέρει πως θα κόψει σίγουρα το λεωφορείο που θέλει κι έτσι προτιμάει να πάει στη στάση αλλά αν δεν προλάβει, ο οδηγός κόβει να το διευκολύνει!
Κάπου στους μεγάλους δρόμους υπάρχουν και ειδικές λεωφορειολωρίδες. Πώς είναι για παράδειγμα στην Αττική Οδό που ανάμεσα στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας έχει φτιαχτεί η γραμμή του προαστιακού και κυκλοφορεί το τρένο; Κάπως έτσι ανάμεσα στα δυο ρεύματα αυτοκινητόδρομου υπάρχει χώρος για τα λεωφορεία. Που όταν η λουρίδα τους τελειώνει βγαίνουν στο δρόμο κανονικά ενώ λίγο παρακάτω ξαναφτιάχνεται ειδικός χώρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.