Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ξημέρωμα στο Νείλο

 Η εκδρομή στην Αίγυπτο περιλάμβανε και τετραήμερη κρουαζιέρα στο Νείλο. Το τετραήμερη, ήταν βέβαια πολύ σχετικό. Την πρώτη μέρα (Δευτέρα), μπήκαμε στο πλοίο μεσημεράκι κι απλά εγκατασταθήκαμε. Κάναμε βόλτα στο Ασουάν, πήγαμε και μια εκδρομούλα. Τα χαράματα της Τρίτης το πλοίο μας έχει ξεκινήσει κι όλη τη μέρα ταξιδεύει. Σταματάμε σε διάφορα σημεία, κατεβαίνουμε ένα επίπεδο και χαράματα Τετάρτης φτάνουμε στο Λούξορ. Το πλοίο δένει εκεί, επισκέψεις σε ναούς και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής (κι έχει μπόλικους - είναι οι αρχαίες Θήβες) και στις 3 τη νύχτα προς την Πέμπτη (δηλ. την τέταρτη μέρα της κρουαζιέρας) στο λεωφορείο και στο αεροδρόμιο για Κάιρο!

Όπως είπα, σαλπάραμε μέσ' τη νύχτα της Τρίτης. Πλησιάζαμε το Κομ Όμπο όπου θα δέναμε για δυο ώρες να πάμε στον ναό. 7 - 9. Άρα έπρεπε να ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί ώστε να προλάβουμε να πάρουμε και το πρωινό μας. Κι απ' την καμπίνα μας βλέπουμε τον ήλιο που σκάει εκείνη την ώρα... Μαγεία.
Κι ένα βιντεάκι. Το κακό είναι πως η αυγή φεύγει γρήγορα. Η ανατολή του ήλιου γίνεται πολύ γρήγορα, σ' αντίθεση με τη δύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.