Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Γιαουρτοζελέ

Ένα εύκολο και δροσιστικό γλύκισμα. Απλό κι ελαφρύ, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες που ακόμα κρατάνε (έστω και με κάποια σκαμπανεβάσματα).

Υλικά

100 γρ. ζελατίνα σκόνη
100 γρ. ζάχαρη
1 κουτί φρούτα κομπόστα ψιλοκομμένα
1 λίτρο υγρά (2 ποτήρια χυμό + το σιρόπι από την κομπόστα + νερό)
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Διαλύω τη ζελατίνα σε μισό ποτήρι κρύο νερό την αφήνω 4’ να μαλακώσει.
Βάζω τα υπόλοιπα υγρά να ζεσταθούν σχεδόν να βράσουν και τα προσθέτω στη ζελατίνα.
Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά, προσθέτω το γιαούρτι καλά χτυπημένο και ανακατεύω.
Βάζω το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ένα μπολ και στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Προσθέτω τα φρούτα που φροντίζω με ένα πιρούνι να ανακατευτούν ομοιόμορφα με το μείγμα.
Αφήνω στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες και είναι έτοιμο.
Για να το ξεφορμάρω βουτάω τη φόρμα σε καυτό νερό για 1’, τη σκεπάζω με ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου και αναποδογυρίζω κουνώντας προσεκτικά μέχρι να ξεκολλήσει. Το γαρνίρω με κομματάκια φρούτου. Ή το σερβίρω με το μπολ (χωρίς ξεφορμάρισμα ανάλογα πώς έχω επιλέξει.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.