Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Μπαμπά γανούζ

Μελιτζάνες λοιπόν. Που είναι και της εποχής. Άλλη μια συνταγή μ' αυτές. Παρόμοια με τον πουρέ, αλλά διαφορετική!

Υλικά

1 μελιτζάνα
4 κουταλιές ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
λεμόνι
αλάτι

Για διακόσμηση:

μαϊντανός ψιλοκομμένος – τομάτα κομμένη σε κύβους – λάδι

Εκτέλεση

Καίμε τη μελιτζάνα στο γκάζι ή (πάνω) στο μάτι της κουζίνας πολύ καλά. Την καθαρίζω από το εξωτερικό της (που πρέπει να φεύγει εύκολα με το πιρούνι) και την «πατάω» στο γουδί να λειώσει. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύω μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Σερβίρω το μπαμπά στο πιάτο απλωμένο και από πάνω ρίχνω λάδι, το μαϊντανό και την τομάτα ανακατεμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.