30 Ιουνίου 2016

Μελιτζάνες πουρέ

Έγραφα προχτές για το χουνικάρ μπεγεντί που είναι κρέας με πουρέ μελιτζάνας. Ε, άλλη μια συνταγή για τον πουρέ εδώ!

Υλικά

1 ½ κιλό μελιτζάνες
χυμό από 1 λεμόνι
2 φλιτζάνια αλεύρι
αλάτι
1 λίτρο γάλα
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ψήνω τις μελιτζάνες τις ξεφλουδίζω και τις ρίχνω σε νερό με αλάτι και το λεμόνι μέχρι να έρθει η ώρα να τις χρησιμοποι-ήσω. Λιώνω το βούτυρο, προσθέτω το αλεύρι και σοτάρω 2 – 3 λεπτά. Ρίχνω (ζεστό) το γάλα και το ψήνω για άλλα 2 – 3 λεπτά. Ψιλοκόβω τις μελιτζάνες και τις βράζω 5’ με το μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.