26 Ιουνίου 2016

Μοσχάρι με κύμινο (διαιτητικό)

Μιας κι άρχισα με το μοσχάρι προχτές, ας συνεχίσου με μερικούς ακόμα τρόπους που μπορεί να φτιαχτεί το μοσχάρι. Το συγκεκριμένο είναι διαιτητικό κι αυτό όχι γιατί έχει κύμινο :) αλλά γιατί ο τρόπος που φτιάχνεται το κάνει τέτοιο.

Υλικά (6 μερίδες)

1 κιλό μοσχάρι νουά
100 γρ. χυμό λεμονιού
2 ποτήρια νερό
1 κιλό κολοκύθια
12 μικρά καρότα (περίπου 500 γρ.)
3 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια (περίπου 250 γρ.)
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
μπόλικο φρεσκοτριμμένο κύμινο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβω το κρέας σε κομμάτια γύρω στα 50 γρ. Καθαρίζω και πλένω τα λαχανικά. Κόβω τα κρεμμύδια και τα καρότα σε κομμάτια των 5 εκ. περίπου και τα κολοκύθια σε χοντρές ροδέλες.
Βάζω σε κατσαρόλα το κρέας, τα κολοκύθια, τα καρότα, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Περιβρέχω με το χυμό λεμονιού και το νερό, πασπαλίζω με κύμινο και το αλατοπίπερο και το αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30’.
Κόβω τα μανιτάρια σε φετούλες, τα ραντίζω με λεμόνι για να μην μαυρίσουν και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά για λίγο σκεπασμένα.
Στρώνω στον πάτο σε ένα πυρέξ τα καρότα και από πάνω το κρέας. Το ψήνω σε δυνατό φούρνο 15’. Στο μεταξύ αλέθω τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο μαζί με το ζωμό στο μπλέντερ. Σερβίρω το κρέας γαρνιρισμένο με τα καρότα και τα μανιτάρια και περιχυμένο με τον πολτό των λαχανικών.

1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την καλή παρουσίαση ... Το υγιεινό μαγείρεμα γίνεται χωρίς υδρογονωμένο λάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.