Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Κέικ 2

Και η σειρά των κέικ κλείνει σήμερα εδώ με μια ακόμα κλασική συνταγή.

Υλικά

5 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
1 ποτήρι γάλα ( ή ½ γάλα + ½ ζωμό πορτοκάλι)
2 κουταλάκια κακάο
βανίλια
200 γρ. μαργαρίνη
ξύσμα λεμονιού
½ ποτηράκι κονιάκ
προαιρετικά καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση

Ανακατεύω σε μια λεκάνη τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτω το βούτυρο. Τα δουλεύω καλά και στη συνέχεια προσθέτω το γάλα και τα ασπράδια χτυπημένα καλά σε μαρέγκα. Ρίχνω το αλεύρι και βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Το ψήνω περίπου μια ώρα. Αν θέλω, όταν ψηθεί, το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη ή το περιχύνω με λίγο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.