Υλικά
500 γρ. αλεύρι350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά μπέικιν
200 γρ. σοκολάτα
100 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο και καθαρισμένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζω ένα σιρόπι σκούρο με 250 γρ. ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό. Προσθέτω το μέλι, τα 100 γρ. βούτυρο λιωμένο και την υπόλοιπη ζάχαρη. Κοσκινίζω το αλεύρι μέσα σε λεκάνη και κάνοντας στη μέση ένα λακάκι αδειάζω το μείγμα. Προσθέτω το μπέικιν και ανακατεύω. Προσθέτω έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας.Ψήνω σε μέτριο φούρνο για 50’ και όταν ετοιμαστεί το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει.
Κόβω τη σοκολάτα και τη λιώνω σε μπεν μαρί με δυο τρεις κουταλιές νερό. Μόλις το ξεφορμάρω το γλυκό, το περιχύνω με τη σοκολάτα στην οποία κολλάω τα αμύγδαλα και το αφήνω να κρυώσει. Κόβω το κέικ σε μακρόστενα κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.