17 Μαΐου 2016

Κεμπάπ πρόβειο (παραδοσιακό)

Για το κεμπάπ έχω γράψει κι άλλη φορά. Και γενικά για το τι σημαίνει κεμπάπ αλλά και μια συνταγή για γιαουρτλού κεμπάπ. Και ψάχνοντας τις συνταγές που έχω μαζέψει βρήκα πως έχω και μία γενική για κεμπάπ, τέτοια που φτιάχνεις μια μεγάλη ποσότητα

Υλικά

1 κιλό κρέας (πρόβειο, γιδινό μανάρι, ζυγούρι)
1 κουταλάκι αλάτι
ρίγανη
πιπέρι
μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο
μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένω το κρέας και το πασπαλίζω με τα μπαχαρικά. Ανακατεύω καλά και το βάζω σε γιουβέτσι. Το αφήνω μια νύχτα. Την άλλη μέρα τρίβω το σκόρδο, ψιλοκόβω το κρέας σε κιμά (ή το περνάω απ' τη μηχανή) και το ζυμώνω, το σκεπάζω με το καπάκι και το ψήνω σε μέτρια φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.