03 Απριλίου 2016

Τυρόψωμα


Τις τελευταίες μέρες έπεσαν διάφορες δουλειές. Απ' την άλλη σήμερα έχει γενέθλια ο Δημήτρης (χρόνια πολλά κι από δω Δημήτρη) οπότε πάλι κάτι λιτό στο μενού: μια παραλλαγή σε γνωστή συνταγή. Πολλές φορές όταν φτιάχνω τυροπιτάκια περισσεύει είτε γέμιση είτε ζύμη. Τις πρώτες φορές πειραματίστηκα πώς μπορώ να ζυμώσω τα υλικά μαζί και να καταναλώσω το περίσσευμα. Το αποτέλεσμα μ' άρεσε κι έτσι το έκανα πιο συστηματικά. Αντί για τυροπιτάκια, τυροψωμάκια. Όλα τα υλικά μαζί. Κανονικά θέλει αλεύρι παραπάνω. Αλλά όχι πολύ για να μη γίνουν σφιχτά (χώρια ότι σφίγγουν έτσι κι αλλιώς όταν μείνουν και παλιώσουν.


Ζυμώνω τη ζύμη όπως στα τυροπιτάκια της Μαίρης. Φτιάχνω το μείγμα της γέμισης και το ανακατεύω με τη ζύμη και τα ζυμώνω όλα μαζί πολύ καλά. Προσθέτω αν χρειαστεί λίγο αλεύρι (τόσο όσο να μην κολλάει η ζύμη). Τα χωρίζω σε κομμάτια (γύρω στα 20) που τα πλάθω σε μικρά ψωμάκια και τα βάζω σε λαδωμένο ταψί. Τ’ αφήνω μισή ώρα τουλάχιστον να φουσκώσουν και τα ψήνω στους 200º C για τρία τέταρτα της ώρας περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.