Οβριές Ομελέτα - Wild Asparagus Omelette
Τα βλαστάρια του θυμίζουν τα άγρια σπαράγγια, αλλά είναι πιο λεπτά,
ανοιχτοπράσινα και πολύ πικρά. Η πικράδα αυτή είναι και η ιδιαιτερότητά τους.
Λένε ότι καλό είναι να μην τρώγονται ωμές, καθώς το φυτό θεωρείται ελαφρώς τοξικό.
Οι οβριές εμφανίζονται στην Ελληνική φύση από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη
Μαΐου σε ακαλλιέργητα και σκιερά μέρη, μπλεγμένες πάνω σε θάμνους και με τις
τρυφερές μύτες των βλαστών να εξέχουν.
Συλλέγονται με το χέρι και τρώγεται το τρυφερό μέρος των βλασταριών σαλάτα,
μαγειρευμένα με σάλτσα τομάτας ή ομελέτα.
Με όποιο τρόπο κι αν μαγειρευτούν, πρέπει να κρατήσουν την πικράδα τους για
να αποτελέσουν μια εξαιρετική γευστική απόλαυση!
Τα Υλικά
1 μεγαλούτσικο ματσάκι τρυφερά βλαστάρια οβριών
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Τα βράζουμε για δύο το πολύ λεπτά μέσα σε ελάχιστο νερό. Τα σουρώνουμε και
τα άζουμε μέσα σε μπολ με κρύο νερό, για να κρατήσουν το χρώμα τους. Τα
στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μπολ σπάζουμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε,
μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι πάνω από τις οβριές. Με ένα πιρούνι βοηθάμε να
απλωθούν παντού.
Ψήνουμε την ομελέτα, μέχρι να ροδίσει και με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου
τη γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Όταν ροδίσει και η άλλη πλευρά, είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή και την πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.