13 Απριλίου 2016

Κουλουράκια Σμυρναίικα

Εποχή για κουλουράκια κι όπως είπα, θα βάλω όλες τις σχετικές συνταγές που έχω. Τα σμυρναίικα λοιπόν σήμερα.

Υλικά

2 ½ ποτήρια φυτίνη ή βούτυρο λυωμένο
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1 ποτηράκι ζεστό νερό + 1 κουταλάκι σόδα (ή 1 ποτηράκι αλισίβα)
2 βανίλιες
1 φλιτζανάκι κονιάκ
αλεύρι μαλακό όσο πάρει (2 ½ φλιτζάνια)

Εκτέλεση

Βάζω το βούτυρο μέσα σε λεκάνη αφού προηγουμένως το έχω λιώσει και αφήσει να κρυώσει και το δουλεύω με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτω τους κρόκους. Όταν γίνουν σαν αφρός προσθέτω το ζεστό νερό το κονιάκ (όπου θα έχω λιώσει τη σόδα), τις βανίλιες και λίγο – λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την τρίβω μερικά λεπτά και μετά πλάθω τα κουλουράκια. Τα βάζω σε βουτυρωμένη φόρμα και τα ψήνω στο φούρνο. Δεν φουσκώνουν αλλά είναι πολύ γευστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.