Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Πιλάφι με σαφράν, τηγανητό φιδέ και ρόδι!

Αυτό το φαΐ το διάβασα, μ' άρεσε αλλά δεν έτυχε να το φτιάξω ακόμα. Είναι στα υπόψην, αν και όιχ για τον δυόσμο δεν είμαι και πολύ σίγουρος πως θα βάλω.

Υλικά


170 γρ. ρύζι για πιλάφι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο φρέσκο
3 ποτήρια νερό
1 πρέζα σαφράν
αλάτι
πιπέρι

1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά λάδι 100 γρ. φιδέ
60 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
1 κουταλιά σούπας δυόσμο ή μέντα ψιλοκομμένη
1 μέτριο ρόδι ώριμο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνω καλά. Ρίχνω μέσα το ρύζι και το σοτάρω μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνω μέσα τρία ποτήρια νερό (αν είναι ζεστό ακόμα καλύτερα), το σαφράν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και το αφήνω να βράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. Αποσύρω από τη φωτιά και σκεπάζω με μια πετσέτα.
Βάζω μια κουταλιά σούπας βούτυρο και μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, τα αφήνω να ζεσταθούν καλά και ρίχνω μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρω μέχρι να σκληρύνει και να χρυσίσει. Τον αποσύρω από τη φωτιά, τον σπάω σε μικρά κομμάτια, τον ρίχνω μέσα στο πιλάφι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το κουκουνάρι και τον δυόσμο και τ' ανακατεύω κι αυτά.
Ξεσποριάζω το ρόδι και ρίχνω τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύω, βάζω το πιλάφι σε μια φόρμα και το αφήνω να κρυώσει καλά. Το ξεφορμάρω σε πιατέλα και το σερβίρω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.