28 Μαρτίου 2016

Κουλουράκια Μαίρης

Συνταγές για κουλούρια έχω βάλει κι άλλες φορές. Αλλά δεν είναι και τόσα πολλές όσο η κατανάλωσή τους. Γιατί είτε για συμπλήρωμα στον καφέ είτε σκέτα τρώγονται όλες τις εποχές και μιας και διατηρούνται για καιρό είναι ένα καλό συμπλήρωμα. Ρίχνοντας μια ματιά στο αρχείο των συνταγών έπεσα πάνω σε μπόλικες που υπάρχουν ακόμα αδημοσίευτες κι είπα ν' αρχίσω να δίνω παραλλαγές. Ξεκινάω με τα κουλουράκια της Μαίρης. Γιατί αυτή η επιλογή; Μα αν ξεκίναγα απ' όποια άλλη συνταγή, σίγουρα θα συμπλήρωνε από κάτω. Ας βάλω λοιπόν τη δική της στην αρχή και το πολύ να συμπληρώσει πράγματα που δεν μούχει πει. Πονηρός ο βλάχος. :)

Υλικά

1 κ. αλεύρι
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα σκέτη ή ανάμεικτη με αμύγδαλα
2 φλιτζάνια λάδι
1 ½ φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι κρασί άσπρο
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλάκια μπέικιν
σουσάμι

Εκτέλεση

Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και πλάθω τα κουλουράκια. Τα τυλίγω στο σουσάμι και τα ψήνω στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.