15 Φεβρουαρίου 2016

Πιροσκί Γιώργου

Πιροσκί έχω ξαναβάλει. Τότε ήταν της γιαγιάς Κεράσας, αυτά είναι του Γιώργου. Εκείνα ήταν με πατάτα, κλασσικά δηλαδή, αυτά είναι με λουκανικάκι. Επίσης στη ζύμη προβλέπονται αυγά. Γούστα είν' αυτά :)

Υλικά

1 φακελάκι μαγιά
4 φλιτζάνια αλεύρι
¾ φλιτζανιού γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
30 – 35 λουκανικάκια Φραγκφούρτης

Εκτέλεση

Ανακατεύω τα υλικά να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Αχνίζω τα λουκάνικα (να ζεσταθούν αρκετά για να βοηθηθεί και η ζύμη να φουσκώσει). Τυλίγω κάθε λουκανικάκι σε αρκετή ζύμη και τοποθετώ τα πιροσκί σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν. Τα τηγανίζω σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.