13 Φεβρουαρίου 2016

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο

Πριν μερικές μέρες είδα στο ίντερνετ μια συνταγή για ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο. Τίποτα το παράξενο το να βλέπεις κάτι καθώς περιδιαβαίνεις στις διάφορες ιστοσελίδες. Και καθόλου παράξενο που η ομελέτα αυτή μ' άρεσε, χώρια που έφερε και θύμησες από τα πανεπιστημιακά χρόνια που τρώγαμε παρόμοια ομελέτα (πολύ σχετικό το παρόμοια, τότε ήταν μόνο μ' αυγά!) κι είπα να τη φτιάξω. Κράτησα τη σελίδα ανοιχτή μερικές μέρες, δεν βόλευε να τη φτιάξω, την έκλεισα κι όταν χτες ήρθε η ώρα, δεν κατάφερα να τη βρω. Έψαξα, αλλά όλες οι συνταγές ξεκίναγαν με το "τηγανίζατε τις πατάτες". Αυτό δεν μ' άρεσε. Αν είναι να τηγανίσω τις πατάτες γιατί να μην την φτιάξω όλη στο τηγάνι; Έτσι, αυτοσχεδίασα. Και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.

Υλικά

3 πατάτες
1 λουκάνικο (εγώ έβαλα Καλαμάτας!)
4 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
100 γρ. τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες σε ροδέλες. Λαδώνω ένα ταψί (έβαλα 32άρι και μούρθε μια χαρά) και στρώνω μέσα τις πατάτες. Βάζω από πάνω το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες. Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο για 15 - 20' στους 190 βαθμούς.
Χτυπάω τ' αυγά με το γάλα, προσθέτω τ' αλατοπίπερο και το μπέικιν και συνεχίζω το χτύπημα. Όταν ψηθούν οι πατάτες ρίχνω από πάνω τα χτυπημένα αυγά και πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί.
Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.