Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια καρότα
1 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλα
Εκτέλεση
Χτυπάω το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά (ένα - ένα) και το αλεύρι με το μπέικιν στο μίξερ. Προσθέτω τα καρύδια και το καρότο. Ρίχνω και τα μπαχαρικά.Βουτυρώνω τη φόρμα του κέικ και την αλευρώνω. Βάζω το μείγμα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180° C) για 45’. Σβήνω το φούρνο, αλλά αφήνω μέσα το κέικ ακόμα ένα τέταρτο να στραγγίξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.