Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι2 κουταλιές μαγιά
3 κουταλιές λάδι
250 γρ. νερό
Για τη γέμιση
350 γρ. φέταπιπέρι – προαιρετικά δυόσμο
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνω τη ζύμη, τη χωρίζω σε 8 – 10 κομμάτια που τα ανοίγω σε πολύ χοντρό φύλλο.Τρίβω στο καθένα λίγη φέτα και προσθέτω λίγο πιπέρι.
Το διπλώνω και το τηγανίζω κι απ’ τις δυο πλευρές.
Μαλακό αλεύρι για σκληρό;; Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαλακό ή σκληρό; Καλό ερώτημα, απάντηση δεν έχω μιας και η συνταγή, όπως τη βρήκα, δεν έγραφε. Αλλά μιας και είναι για τηγάνισμα, και το μαλακό μια χαρά θα είναι, νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το φούσκωμα, όχι τίποτα ιδιαίτερο. Μέχρι να ετοιμάσουμε τα τηγανόψωμα, να κάψει και το λάδι. Τα τηγανίζω κατευθείαν και φουσκώνουν απ' τη ζέστη του λαδιού.