Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Ομελέτα με πατάτες ραπέ

Για ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες έχω ήδη βάλει συνταγή. Αυτή, που είναι παραλλαγή, την είδα στο σάιτ της Ελένης και την δοκίμασα (και την προσάρμοσα). Εκεί την έλεγε "με λουκάνικο και τυρί κρέμα". Για μένα το ιδιαίτερο, αυτό που την διαφοροποιεί, είναι είναι όμως ο τρόπος που είναι φτιαγμένες οι πατάτες! Κι όσο για το τι τυρί, γιατί να είναι τυρί κρέμα κι όχι ένα κλασσικό γευστικό τυρί; Ορίστε λοιπόν η ιδέα μου:

Υλικά


6 αυγά
250 γρ. λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγαλούτσικη πατάτα
100 γρ. τυρί τριμμένο ή κρέμα
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
5 κουταλιές λάδι
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Σ' ένα τηγάνι ρίχνω μια κουταλιά λάδι και ψήνω ελαφρά τα λουκάνικα. Τα βγάζω σ' ένα πιάτο.
Παράλληλα, τρίβω την πατάτα στον τρίφτη στο χοντρό και χτυπάω σ' ένα μπολ τα αυγά με το κορν φλάουρ και το μπέικιν (πιθανά και μια - δυο κουταλιές νερό για να μπορούν να χτυπηθούν καλά). Προσθέτω το τυρί και το αλατοπίπερο.
Ρίχνω το υπόλοιπο λάδι λάδι στο τηγάνι και απλώνω την πατάτα να ψηθεί καλά. Όταν ψηθεί απ' τη μια τη γυρίζω να ψηθεί απ' την άλλη ενώ στρώνω τα λουκάνικα πάνω της. Ρίχνω τα αυγά από πάνω και κουνάω το τηγάνι να πάει το μείγμα παντού. Την γυρίζω να ψηθεί κι απ' την άλλη.
Σερβίρεται ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.