15 Δεκεμβρίου 2015

Ποταμός Βενέτικος

Κατεβαίνοντας απ' την Καστοριά, περάσαμε έξ' απ' τα Γρεβενά και συνεχίσαμε προς Καλαμπάκα. Την ίδια διαδρομή που είχαμε κάνει και πηγαίνοντας. Κι είχαμε εντοπίσει ένα ενδιαφέρον σημείο για στάση. Όχι μεγάλη, λίγα λεπτά μόνο, αν και θα μπορούσε να κρατήσει και περισσότερο, ανάλογα την ώρα που είχαμε. Πού; Στον ποταμό Βενέτικο. Το σύνορο των νομών Γρεβενών και Τρικάλων, το σύνορο της Μακεδονίας με τη Θεσσαλία.

Τι το ιδιαίτερο έχει ο ποταμός αυτός; Ότι το τοπίο του μοιάζει με των Μετεώρων. Τα ίδια βράχια και παρόμοια σκαμμένα από το νερό. Μόνο που, ενώ στην περίπτωση των Μετεώρων τα νερά που διαμόρφωσαν το τοπίο έχουν εξαφανιστεί, εδώ ο ποταμός υπάρχει ακόμα (και συνεχίζει το έργο του).
Το κακό είναι πως ενώ πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος, είναι παρατημένο. Κάποτε διαμόρφωσαν ένα χώρο για να καθίσει κάποιος και να απολαύσει το τοπίο, Έβαλαν και σκουπιδοτενεκέ, έβαλαν και πινακίδα, αλλά στο μέρος αυτό τα έχουν περιποιηθεί δεόντως.
Τελικά φτάσαμε και στην Καλαμπάκα μετά, κάναμε και στάση σ' αυτή αλλά και βόλτα στα μοναστήρια (από μακριά). Γι' αυτά σε επόμενο. Αλλά έβαλα και τη δεύτερη φωτογραφία, των Μετεώρων, μπαίνει εδώ για σύγκριση βράχων. Βλέπει κανείς διαφορά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.