28 Οκτωβρίου 2015

Μανιτάρια με μουστάρδα και ούζο

Ανάμεσα στις τόσες συνταγές που έχω ανεβάσει, αυτή που έχει διαβαστεί περισσότερο απ' όλες είναι οι γαρίδες με μουστάρδα και ούζο. Είναι η μόνη συνταγή που είναι μέσα στην πεντάδα των αναρτήσεων που εμφανίζονται κάτω δεξιά στη σελίδα, με τις περισσότερες επισκέψεις (έχει ξεπεράσει τις τρεισήμισι χιλιάδες.Οι υπόλοιπες πολυδιαβασμένες αναρτήσεις είναι κάποιες οδηγίες και μακράν η πρώτη, αυτή για τις εμπειρίες της Ειρήνης απ' την επέμβαση με λέιζερ). Πρόσφατα, στη σελίδα αυτή έγινε ένα σχόλιο: οι γαρίδες μπορούν να αντικατασταθούν από μανιτάρια! υποσχέθηκα να δοκιμάσω και το έκανα. Δεν ακολούθησα την προτροπή του σχολιαστή. Έκανα την παραλλαγή αλλάζοντας μόνο τη βάση κι ακολουθώντας κατά τα λοιπά την αρχική (αν και με λίγα, τελικά, μανιτάρια). Ενδιαφέρον αποτέλεσμα και το παρουσιάζω κι εδώ:

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια
3 - 4 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές λεμόνι
2 κουταλιές ούζο
3 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβω τα μανιτάρια σε φέτες και τα στρώνω σ' ένα ταψάκι. Σε ένα μπολ χτυπάω καλά τα υπόλοιπα υλικά να γίνει μια βελούδινη σάλτσα. Περιχύνω τα μανιτάρια με τη σάλτσα και ψήνω στους 180 για 15' - 20' περίπου. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Παραλλαγή

Σοτάρω σε κατσαρόλα τα μανιτάρια με λάδι και σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και αφήνω τη σάλτσα να δέσει.
Μπορώ να ρίξω και λίγο τυρί τριμμένο που όταν λιώσει βοηθάει να δέσει η σάλτσα καλύτερα και έχει πιο όμορφη όψη.

1 σχόλιο:

  1. Κατά πρώτον, χρόνια πολλά για την σημερινή εορτή!
    Σειρά μου τώρα να δοκιμάσω τη δική σας παραλλαγή με πρώτη ευκαιρία--νόστιμη δείχνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.