19 Αυγούστου 2015

Κέικ Σοκολάτας (Γεωργίας) διορθωμένο

Κέικ σοκολάτας προχτές, άλλο κέικ σοκολάτας σήμερα. Για πληρότητα :) Αυτή η παραλλαγή είναι της Γεωργίας κι άλλα σχόλια δεν έχω (ούτε φωτογραφία!).

Κι ανέβασα τη συνταγή και μου επισημαίνει φίλη στο φέισμπουκ πως δεν γράφω πόσο αλεύρι θέλει. Τηλέφωνο στην πηγή. Μπα, έχουμε διαφορές. Σοκολάτα δεν έχει; πώς γίνεται; Μα έχει πολύ κακάο. Άσε, θα σου στείλω φωτό της συνταγής με το Βάιμπερ (η τεχνολογία προχωράει), Την πήρα, έκανα τις διορθώσεις και τις προσαρμογές και ιδού το διορθωμένο :)

Υλικά

1 ποτήρι νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
5 κουταλιές κακάο
250 γρ. μαργαρίνη
1/2 φλιτζανάκι ουίσκι ή άλλο αρωματικό ποτό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
2 βανίλιες
1,5 ποτήρι αλεύρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνω σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη με το νερό, το ποτό και το κακάο και την κουβερτούρα. Από το μείγμα αυτό κρατάω ένα ποτήρι στην άκρη. Στο υπόλοιπο ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες και τα ανακατεύω. Χτυπάω τα αυγά (τα ασπράδια σε μαρέγκα) και τα προσθέτω στο μείγμα ανακατεύοντας με κουτάλι να γίνει ομογενές. Το βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (Νο 32?) και το ψήνω για 50 – 60 λεπτά στους 180º.
Το βγάζω από το φούρνο, το τρυπάω με οδοντογλυφίδα και το περιχύνω από πάνω με το μείγμα που έχω κρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.