Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Κούκις σοκολάτας

Για τα γενέθλια της Ειρήνης που λέγαμε, είπ' η Μαρία να φτιάξει κάτι για τους συναδέλφους στο σχολείο της. Και διάλεξε να φτιάξει κούκις από μια συνταγή που είχε φέρει η Ειρήνη και την είχαμε στα υπόψη, για δοκιμή. Η δοκιμή έγινε. τα συμπεράσματα ενσωματωμένα στην εκτέλεση. Το ιδιαίτερο που έχει αυτή η συνταγή (σε σχέση με άλλες που βρήκα και έκανα σύγκριση) είναι πως δεν έχει καθόλου αυγά.

Υλικά (περίπου 35 κομμάτια)

350 γρ. αλεύρι φαρίνα
230 γρ. μαργαρίνη
230 ζάχαρη
150 γρ. κομματάκια σοκολάτας της αρεσκείας μου

Εκτέλεση

Αφήνω τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί αφήνοντας τη σοκολάτα για το τέλος. Βάζω αν θέλω τη ζύμη μερικές ώρες στο ψυγείο.
Απλώνω φύλλο σιλικόνη ή λαδόχαρτο σ' ένα ταψί. Κόβω μικρά κομμάτια απ' τη ζύμη και τα απλώνω στο ταψί σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Καθώς ψήνονται απλώνουν πολύ και γίνονται οι γνωστές πλακίτσες. Στην αρχή βγαίνουν (πολύ) μαλακά (και ασπριδερά) κι όταν στεγνώσουν γίνονται σκληρά. Έτσι, τα κούκις πρέπει να ξεκινήσω να τα φτιάχνω πολύ πριν απ' το χρόνο που θέλω να τα χρησιμοποιήσω.

Παραλλαγές

Μπορώ αντί σοκολάτα να βάλω καρύδι σπασμένο ή φουντούκι ή σταφίδα ή φιστίκι Αιγίνης. Να προσθέσω μυρωδιά βανίλια ή πορτοκάλι ή αμύγδαλο. Όρεξη νάχω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.