14 Ιουνίου 2015

Ντουμπρόβνικ 3 - τέλος

Έλεγα στο προηγούμενο πως βγάλαμε φωτογραφίες από ψηλά τσάμπα γιατί ο Νίκος έσκασε τις 110 περίπου κούνες (δηλ. κάπου 16€) και περπάτησε πάνω στα τείχη.

Εντάξει, άλλο πράγμα αυτό. Πήρα μερικές απ' τις φωτογραφίες του και τις βάζω.



Αλλά ιδού και μερικές απ' τα χαμηλά.
Δυο ζευγάρια απ' τα ιδιαίτερα παράθυρα των κτιρίων της πόλης.
Έξω από την πύλη του κάστρου. Εδώ κάνουν τέρμα τα λεωφορεία, αν και δεν κάθονται πολύ. Όλες οι γραμμές έρχονται εδώ οπότε ξεφορτώνουν, φορτώνουν και ξαναφεύγουν.
Ας μπούμε και πάλι μέσα στο κάστρο.
Βόλτα στις πλατείες και στα στενά.
Η γέφυρα του καινούριου δρόμου που πάει προς το Σπλιτ και θα την περάσουμε αύριο, ενώ στην άλλη μερικά απ' τα παγκάκια που (όπως σ' όλες τις πόλεις που περάσαμε) γεμίζουν τα πάρκα.
Απομιμήσεις από παλιά καράβια που περιμένουν τους τουρίστες να τους κάνουν βόλτες. Στο καινούριο λιμάνι αυτά, σ' αντίθεση με τα μικρά όπως αυτά με γυαλί στον πάτο ή το άλλο σαν υποβρύχιο που ξεκινάν απ' το παλιό.
Πάσχα. Είχε περάσει των καθολικών αλλά τα πασχαλινά αυγά υπάρχουν ακόμα στα μαγαζιά. Και αντίστοιχα με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα υπάρχουν και τα πασχαλόδεντρα, κλαδιά δηλ. στολισμένα με αυγά :)

Για το τέλος, μια ταμπέλα για όσα λέγαμε για το πάρκιν. Ζώνη 3. Πάει να πει μακριά απ' το κέντρο (αλλά κι από σημείο ενδιαφέροντος). 5 κούνες την ώρα (sat) και μάλιστα απ' το πρωί μέχρι το βράδυ. Το πρόβλημα του πού ν' αφήσεις τ' αυτοκίνητο είναι έντονο σ' όλες τις πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.