05 Μαΐου 2015

Μικρά αλλ' εντυπωσιακά

Όταν διαβάζω κάτι που με εντυπωσιάζει ως γεγονός, συνήθως κρατάω ανοιχτή την καρτέλα για να αναφερθώ σ' αυτό από δω. Μερικές φορές ο καιρός περνάει και οι ανοιχτές καρτέλες πληθαίνουν και τίποτα δεν γράφω, συνήθως γιατί το άρθρο που διάβασα δεν είναι τέτοιο που θα μπορούσα να γράψω αρκετά. Έτσι, πολλές φορές τα κλείνω και πάνε. Σήμερα λοιπόν είπα να κάνω μια αλλαγή και να παρουσιάσω μαζεμένα κάποια τέτοια μικροθέματα. Ένα ας πούμε είναι πως η καρέκλα του επικεφαλής του ΔΝΤ είναι επικίνδυνη. Μετά τον Στρος Καν που συνελήφθη, τώρα σειρά είχε ακόμα ένας (πρώην) επικεφαλής ονόματι Ράτο, που τον συλλάβανε. Και αυτοί οι άνθρωποι κανονίζουν τα λεφτά μας και τη ζωή μας :(

Βιβλιάριο υγείας θα παίρνουν οι ανασφάλιστοι, λέει. Σίγουρα οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί έχουν μεγαλώσει τον αριθμό ανασφάλιστων άρα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το πώς θα έχουν περίθαλψοι οι συνάνθρωποί μας αυτοί. Το πρόβλημά μου είναι πως εμείς που είμαστε ασφαλισμένοι και πληρώνουμε κάθε μήνα γι' αυτό, ουσιαστικά δεν έχουμε ασφάλιση. Τόχω γράψει πολλές φορές πως οι αλλαγές ΙΚΑ - ΕΟΠΠΥ - ΠΕΔΥ έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους ασφαλισμένους που συνήθως πρέπει να πληρώνουν για την περίθαλψή τους. Απ' το να γράψουν φάρμακα μέχρι όταν χρειάζονται εξετάσεις και γιατρό. Άρα, και να πάρουν βιβλιάρια οι ανασφάλιστοι μάλλον είναι δώρο άδωρο.

Το τελευταίο είναι το σπουδαιότερο: σύμφωνα με την αρθρογραφία, οι κάτοικοι των νησιών με πάνω από 3000 πληθυσμό θα πρέπει να χρησιμοποιούν (πιστωτικές; ) κάρτες αντί για μετρητά για τις πληρωμές που θα κάνουν για ποσά πάνω από 50 - 70€. Καλά, να δω τη μάνα μου να πρέπει να πληρώσει π.χ. το πετρέλαιο που θα βάλει με κάρτα και να τα καταφέρει, και τι στον κόσμο.

Πέρ' απ' τα πρακτικά θέματα όμως, υπάρχει ακόμα ένα: στα νησιά αυτά περιλαμβάνεται και η Λέσβος αλλά όχι η Εύβοια και η Κρήτη. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτός ο διαχωρισμός. Είναι η συνέχει μάλλον που με τον Καλλικράτη και το δόγμα "ένα νησί - ένας δήμος" που εφαρμόστηκε πάλι απ' τη Λέσβο και κάτω, προέκυψε ο τερατώδης σε μέγεθος δήμος Λέσβου: Τρίτος σε έκταση αλλά μακράν πρώτος σε πληθυσμό στην πρώτη πεντάδα (6ος σε έκταση αλλά μεγαλύτερος σε πληθυσμό είν' η Ρόδος με παρόμοια αντιμετώπιση). Ποιος είν' ο εγκέφαλος για όλ' αυτά;

Κι ένα ακόμα της τελευταίας (κυριολεκτικά) στιγμής: Τα ΑΤΜ στη Γερμανία ξέμειναν από χρήματα. Όχι. Δεν πτώχευσε η Γερμανία. Αλλά για να δίνουν τα μηχανάκια λεφτά κάποιος πρέπει να τα βάζει. Κι οι εργαζόμενοι στην εταιρία που είχε αναλάβει αυτή τη δουλειά, έκαναν απεργία. Αποτέλεσμα, λεφτά γιοκ. Πού; στη Γερμανία! Αλλά προφανώς δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες αφού οι Γερμανοί είναι πεισμένοι πως το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να τους εξυπηρετήσει. Έτσι απεργίες και τέτοια αποφεύγονται. Έτυχε τώρα αυτή. Όπως κι η άλλη. Με τα τρένα. Που έχουν γίνει μπάχαλο :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.