15 Απριλίου 2015

Γκρίνουιτς, το σημείο 0

Στο Γκρίνουιτς είχα πάει και στο προηγούμενο ταξίδι μου στο Λονδίνο οπότε έχω ξαναγράψει. Έτσι εδώ δεν θα κάνω επανάληψη απ' τα ίδια πράγματα, δεν έχει νόημα. Αλλά τότε δεν είχα κινητό με δυνατότητα να δείχνει γεωγραφικές συντεταγμένες όπως τώρα. Που δείχνει 0,0Ε δηλαδή 0 γεωγραφικό πλάτος (το Ε και το W δηλαδή το ανατολικό και το δυτικό εναλλάσσονταν ανάλογα τη μικρομετακίνηση). Το θέμα είναι πως δεν ήξερα πώς να πάρω στιγμιότυπο της οθόνης οπότε το έβγαλα φωτογραφία. Πάντως, το 0 στο GPS δεν ταυτίζεται με τη γραμμή που υπάρχει στη περιοχή και δείχνει πώς ορίζεται το ανατολικό και το δυτικό ημισφαίριο.

Η φωτογραφία αυτή έχει ξαναμπεί: Η Μαρία πατάει και στα δυο ημισφαίρια. Ανατολικό και Δυτικό, καβαλώντας τη γραμμή. Ποιος έχει δίκιο; προφανώς η γραμμή κάτω. Για κάποιο λόγο τα μηχανάκια έχουν μια μικρή απόκλιση.
Και για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος που τα γραφόμενα είναι λίγα κι οι φωτογραφίες ελάχιστες, να βάλω κι ένα βίντεο από ένα σκιουράκι που κόβει βόλτες στο εκεί πάρκο. Τα σκιουράκια είναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους και κάνουν βόλτες δίπλα τους χωρίς φόβο. Αλλ' αυτό ήταν στα κλαδιά. Και το κατάφερα να το τραβήξω παρά τις γρήγορες μετακινήσεις του. Δυστυχώς, πρόβλημα με την κάρτα δεν μου άφησε άλλα σχετικά βιντεάκια που τράβηξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.