Παρόμοιο με το
ψωμί με τυρί και ζαμπόν, αλλά λίγο διαφορετικό, σε στιλ κέικ αυτό. Έτσι έχει γάλα και αυγά μέσα.
Υλικά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
½ φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο (4 φέτες περίπου)
3 φλιτζάνια αλεύρι
5 αυγά
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά χωριστά τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Δουλεύω καλά το μαργαρίνη προσθέτοντας τους κρόκους έναν – έναν. Έπειτα το γάλα το αλεύρι και το τυρί. Αφού ανακατέψω καλά ρίχνω λίγη μαρέγκα, λίγο ζαμπόν ώσπου να τελειώσουν. Αδειάζω σε βουτυρωμένη φόρμα (ταψί). Ψήνεται σε μέτριο φούρνο 45' - 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.