07 Αυγούστου 2014

Άλμη

Πολλές φορές χρειάζεται να διατηρήσω κάτι στην άλμη. Παλιά τεχνική, σήμερα τις περισσότερες φορές τα βάζω στην κατάψυξη. Άλλες φορές όμως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, ακόμα και γιατί αλλάζει η γεύση. Με την άλμη π.χ. μπορώ να φτιάξω τουρσί. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μ' άλλον τρόπο απ' το να φτιάξω άλμη. Δίνω λοιπόν εδώ τη βασική συνταγή, αν χρειάζεται πιο δυνατή άλμη, προσθέτω λίγο αλάτι ακόμα.

Υλικά

νερό
αλάτι
1 αυγό για το μέτρημα της πυκνότητας

Εκτέλεση

Βάζω νερό σε ένα μπολ και διαλύω αρκετό αλάτι μέχρι να διαλυθεί καλά. Τοποθετώ μέσα ένα αυγό (ωμό και ολόκληρο – χρειάζεται για το «ζύγισμα» της άλμης). Προσθέτω αλάτι ή νερό ανάλογα μέχρι το αυγό να φύγει από τον πάτο και ν’ αρχίσει ν’ ανεβαίνει προς την επιφάνεια. Πρέπει να εμφανιστεί περίπου στο μέγεθος εικοσαλέπτου (με διάμετρο 1,5 εκ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.