24 Ιουνίου 2014

Ψωμί με τυρί και ζαμπόν

Μιας και πήγα την περασμένη βδομάδα το σταφιδόψωμο στο σχολείο, ήρθε η κουβέντα για τον αρτοπαρασκευαστή και το τι άλλο μπορεί να φτιάξει κανείς με αυτή τη μηχανή. Κάποιος ανέφερε το τυρόψωμο με διάφορες μείξεις, το θυμήθηκα κι είπα να το φτιάξω τη Δευτέρα που είχα (πάλι) εισήγηση στο σχολείο. Το έφτιαξα και το παρουσιάζω κι εδώ :)

Υλικά

360 ml νερό (καλύτερα χλιαρό)
500 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζαμπόν + μπέικον
150 γρ. τυρί τριμμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι (ή λιγότερο ως καθόλου ανάλογα πόσο αρμυρό είναι το τυρί)
2 ½ κουταλιές μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή

Εκτέλεση

Πρόγραμμα 3, (ψωμί ολικής) βάρος 1000γρ. Βάζω όλα τα υλικά μέσα στο μπολ εκτός από το τυρί και το ζαμπόν που τα προσθέτω όταν σφυρίξει.

Να σημειώσω εδώ πως α) επειδή το ήθελα πρωί, το έβαλα προγραμματισμένο, να ψηθεί μόνο του. Αυτό με υποχρέωσε να ρίξω όλα τα υλικά μαζί κι όχι το τυρί και τα αλλαντικά στο τέλος. Αποτέλεσμα να δουλευτούν τα τελευταία πολύ, και να μην φαίνονται με μια ματιά. β) χρησιμοποίησα γκούντα που δεν είναι καθόλου αρμυρή κι έβαλα λιγότερο από ένα κουταλάκι αλάτι, αλλά πάλι πολύ ήταν, αφού βοήθησε το ζυμάρι να φουσκώσει πολύ και να πέσει μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.