10 Ιουνίου 2014

Γιουβέτσι

Το γιουβέτσι είναι μια επέκταση απ' το κοκκινιστό. Μέχρις ένα σημείο η διαδικασία είναι η ίδια. Παίρνεις το κρέας και το μαγειρεύεις. Βάζεις τα κρεμμυδάκια του, την ντοματούλα του, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά κι έχεις ένα κρέας έτοιμο είτε να το φας επιτόπου είτε να το συνεχίσεις για το φούρνο. Το μόνο που δεν σε στεναχωρεί αν πρόκειται να το φουρνίσεις είναι το αν έχει παραπάνω ζουμί. Αφού θα του προσθέσεις κι άλλο για να γίνει το γιουβέτσι. Α! άλλη μια διαφορά είναι πως αφού θα του βάλεις ζυμαρικό σηκώνει να έχει έντονη τη μυρωδιά απ' το μοσχοκάρυδο.

Υλικά

Μοσχάρι κοκκινιστό
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι)

Εκτέλεση

Βάζω το κρέας σε ταψί, το τακτοποιώ σε κάποιες αποστάσεις, ρίχνω και τη σαλτσούλα του, προσθέτω 2 – 3 ποτήρια ζεστό νερό επιπλέον, μοιράζω το κριθαράκι στα κενά και τα βάζω στο φούρνο. Ψήνω για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Ανοίγω το φούρνο, ελέγχω αν έχει ακόμα αρκετό νερό (αν δεν έχει προσθέτω αλλά πάντα να είναι βραστό να μην του σταματήσω το ψήσιμο), πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί και ψήνω για άλλα 15’ περίπου.

Ακόμα πιο όμορφο γίνεται το γιουβέτσι αν μπει σε ατομικά πήλινα σκεύη (που τα λέμε και γιουβετσάκια!) για μια ή δυο μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.