02 Απριλίου 2014

Ευρωεκλογές

Εντάξει, προλαβαίνουμε. Σε λιγότερο από δυο μήνες είναι οι ευρωεκλογές (συγκεκριμένα στις 25 του άλλου μήνα). Πριν κάνα μήνα άρχισαν να "διαρρέουν" φήμες για αλλαγές στον τρόπο που θα γίνουν. Έπεσαν διάφορες ιδέες: από το να χωριστεί η Ελλάδα σε περιφέρειες (τρεις - τέσσερις) μέχρι το να γίνεται η εκλογή μα σταυρό κι όχι με τη σειρά που είναι στο ψηφοδέλτιο όπως γινότανε από το 1980 που μπήκε η Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ (=  Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην ξεχνιόμαστε). Το τελευταίο ενδιέφερε ιδιαίτερα το ένα από τα κόμματα της κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ) γιατί ήθελε μεν να εμφανίσει ψηφοδέλτια με διάφορο κόσμο (άνοιγμα με το όνομα Ελιά) αλλά δεν ήθελε να δεσμευτεί και ποιους απ' αυτούς θα εκλέξει (ποιους ή ποιον δεν έχει σημασία).

Πέρασε ο καιρός, αλλά ακόμα είμαστε ΠΡΙΝ τις ευρωεκλογές. Έτσι, προχτές κατατέθηκε το σχετικό νομοσχέδιο. Ε, μέχρι το Πάσχα θα έχει ψηφιστεί, άρα θα το ξέρουμε έγκαιρα, ένα μήνα πριν. Τι άλλο θέλουμε. Εδώ για τα θέματα των εξετάσεων της πρώτης λυκείου οι μαθητές κι οι καθηγητές τους (ελπίζεται) να μάθουν τι γίνεται καμιά βδομάδα πριν τις εξετάσεις (κι οι ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν αρχές Μάρτη - αλλά όχι όλες, προωθείται ρύθμιση που θα αλλάζει κάποια πράγματα, αλλά άγνωστο πότε). Και το πώς θα είναι η ΕΕ στο μέλλον, μας το ετοιμάζουνε για μετά απ' τις εκλογές (μετά την απομάκρυνση απ' την κάλπη).

1 σχόλιο:

  1. Λίγο άσχετο, αλλά θυμήθηκα με την τελευταία πρότασή σου ένα παλιότερο σκίτσο του Ιωάννου: ημέρα εκλογών, ανοίγουν σε ένα εκλογικό κέντρο οι κάλπες για την καταμέτρηση και ένας σύμβουλος λέει στον Αντρέα Παπανδρέου: "κύριε πρόεδρε, πρέπει να πείτε με ποιο εκλογικό σύστημα θα κατανεμηθούν οι έδρες". Και ο Αντρέας: "Εεε, μα κάτσε να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.